Korona Hastaları Online Hasret Gideriyor

İlk kez Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde hizmete giren 'Uzaktan erişim ile görüntülü sesli bilgilendirme modeli' ile artık yoğun bakımda ve koronavirüs servisinde yatan hastalar, yakınlarıyla anlık görüntülü görüşebiliyor.

Bu kapsamda ilk görüşme, 86 yaşındaki Besi Gülerve oğlu Battal Güler arasında gerçekleşti, duygu dolu anlar yaşandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında hastanelere ziyaretçi yasağı getirildi. Bu nedenle YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde ‘Uzaktan erişim ile görüntülü sesli bilgilendirme modeli' devreye girdi. Bu sayede hasta yakınları, hastanede yatan hastaları ile anlık görüntülü görüşebiliyor.

Uygulamayla ilk olarak Corona Virüs şüphesiyle hastanede yatan Besi Güler ile oğlu Battal Güler görüntülü görüştürüldü. Türkçe bilmeyen anne Güler oğlunu karşısında görünce çok mutlu olduğunu söyledi.