Hekimler İçin Covid-19 Korunma Önerileri

1- Ellerinizi düzenli aralıklarla su ve sıvı sabunla en az 30 sn yıkayın. 2- Poliklinikte el dezenfektanı bulundurun, her hasta ile temas öncesi ve sonrasında kullanın. 3- Gözle görülür şekilde elinizde kirlenme varsa asla el dezenfektanı kullanmayın, ellerinizi muhakkak yıkayın. 4- Elinizi yıkamadan veya el dezenfektanı kullanmadan yüzünüze, burnunuza ve gözünüze ellerinizi değdirmeyin. 5- Hastaneden çıkmadan önce ellerinizi dirseklerinize kadar ve yüzünüzü sabunlu su ile yıkayın. 6- Cep t

1- Ellerinizi düzenli aralıklarla su ve sıvı sabunla en az 30 sn yıkayın.

6- Cep telefonunuzu poliklinikte mümkün olduğu kadar kullanmayın, kullanmak zorunda iseniz aralıklı olarak alkol bazlı dezenfektanlarla ya da ılık sabunlu su ile silin.

7- Muayene sırasında cerrahi maske takın (ağzınızı ve burnunuzu içine alacak şekilde) ve maskenizi boynunuza indirmeyin, boynunuzda taşımayın ıslanması durumunda yenisi ile değiştirin.

8- Hastaların boğazına rutin olarak bakmayın, gerekli olduğunu düşünüyorsanız bakın.

9- Stetoskobunuzu boynunuza asmayın ve muayene sonrası aralıklı olarak alkolle silin.

10- Poliklinik odanızda yiyecek ve içecek tüketmeyin.

11- Poliklinik odalarınızı sık sık havalandırın ve hastaları tek tek alın.

12- Poliklinik odalarınızı her gün günde iki defa deterjanlı su ve 1/100 lük çamaşır suyu ile temizletin.

13- Poliklinik odalarında sık temas edilen yüzeyleri (Kapı kolu, telefon, bilgisayar klavyeleri ve mouse, koltuk kolçakları vb) sık sık temizleyin.

14- Hastalar ve yakınları ile sosyal mesafeyi koruyan önlemler planlayın.

15- Olası vaka tanımına uyan vaka ile karşılaştığınızda; hastaya maske takın, hastayı poliklinikte bekletip acil ile irtibata geçin.

16- Olası vaka sonrası poliklinik odanızı en az 15-30 dk havalandırdıktan ve tüm yüzeyler yüzde on çamaşır suyu ile silindikten sonra tekrar polikliniğinizi kullanın.

17- Masanızın üstünü sadeleştirin kullandığınız malzemeleri (kalem, kağıt vb) odanızda bırakın.

18- Beyaz önlüklerinizle çalışıp, poliklinik dışına çıkarken önlüğünüzü çıkarıp poliklinikte bırakın.

19- Beyaz önlük ve formalarınızı en az 60 derecede normal deterjan ile yıkayın.

20- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin ve uyku düzeninize dikkat edin.