Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın Doğum Kliniğimizde verilen hizmetler:

365 gün 24 saat uzman hekim kadrosu

Gebelik takibi

Yüksek riskli gebelik takibi

Yüksek riskli gebeliklerde yoğun bakım güvencesi

Ultrasonografi, doppler ve kardiyotograf

Menopoz

İnfertilite (kısırlık)

Hormon analizleri

Meme hastalıkları

Kadın hastalıkları takip ve tedavileri

Modern yöntemlerle jinekolojik ameliyatlar (laparoskopi, histeroskopi, histerektomi, stress inkontinans, myom, over kisti, dış gebelik, plastik ameliyatlar...)

Kadına ‘özel’ yaklaşımlar

Kadın-Doğum klinik kadrosu, uzmanlıklarını hastanemiz bünyesindeki yüksek teknoloji ürünü cihazlarla birleştirerek kadınları ilgilendiren tüm problemlere çözüm buluyor. Tümü bayan personelden oluşan jinekoloji kliniği ve doğum kliniği kadrosu; adet problemlerinden infertilite (kısırlık) tedavisine, kadın hastalıklarından meme hastalıklarına, menopoz sorunlarından kanser taramasına dek tüm konularda başarılı uygulamalarla hizmet veriyorlar. İleri teknoloji ile jinekolojik ameliyatlar Teknolojik gelişmelere bağlı olarak jinekolojik ameliyatlar en ileri teknikler kullanılarak yapılır. Yumurtalık kistleri, dış gebelik, rahim ameliyatı olarak adını son yıllarda sıkça duyuran histerektomi ve plastik cerrahi gerçekleştirilen jinekolojik ameliyatlardan bazılarıdır. Öncesi ve sonrasıyla doğum Rutin kadın-doğum kliniği yanında ultrasonla gebelik takibi, riskli gebelik takibi, gebe kalma problemi olan çiftlerde yumurtlama takibi, hormon analizleri gerçekleştirilir. Çocuk sahibi olmak isteyip de gebe kalamayan bayanlar için gerekli tetkikler istenir. İnfertilite (kısırlık) araştırmalarında gerekli tetkiklerin titizlikle yapılıp sorunun saptanmasının ardından uygun tedavi metodu uygulanır. Gereken durumlarda inseminasyon (aşılama) yöntemi ile hastanın anne olması sağlanır. Ayrıca doğum öncesi izleme ve bakımın hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından öneminin bilincinde olan hastanemiz özellikle riskli gebeliklerin yakından izlenmesi konusunda titizlikle çalışır. Anne adayları haydi doğuma İstanbul Yüzüncü Yıl Hastanesi olarak hayata yeni bir can getirmenin ciddi sorumluluğu ile tam donanımlı 3 adet modern Doğumhanede anne adaylarına hizmet verilir. Hastanemizde anne adayları, doğumun tam olarak başladığı ana dek -arzu ederlerse yakınları ile beraber- tek kişilik ağrı odalarında, sakin bir ortamda dinlendirilir ve sürekli olarak kontrol altında tutulurlar. İsteğe göre epidural veya spinal anestezi yöntemleri ile bebek ve anne açısından tamamen güvenli olarak, doğumun ağrısız şekilde gerçekleşmesi sağlanır. Ayrıca doğum öncesi ve esnasında bebeğin kalp atışlarının tokokardiyografi cihazı ile denetlendiği Doğumhanede, doğumun normal seyrini izlemesi için tüm şartlar uygundur. Ayrıca, riskli gebelikler için yoğun bakım ünitesi ve acil durumlarda sezaryen uygulaması için ameliyathaneler her an hazırdır.

BÖLÜMLERİMİZ