0 850 305 65 65
Göz Hastalıkları

Göz Hastalıkları

Göz Hastalıkları Bölümümüz’de, göz hastalıkları ve cerrahisinin tüm alt branşlarında, teknolojinin sunduğu en gelişmiş imkânlarla ve her biri alanında uzmanlaşmış önemli hekimlerden oluşan kadromuzla hizmet veriyoruz.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü olarak amacımız, göz hastalıkları alanında dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hastalarımıza dünya standartlarında ve yüksek kalitede hizmet sunmaktır.


Kliniğimizde, hasta bilgileri ve muayene kayıtları en gelişmiş programlarda bilgisayar ortamında saklanmaktadır. Bu sayede hastalarımızın daha sonraki başvurularında tüm eski kayıtlarına ve bilgilerine ulaşılabilmektedir. Her geçen gün güçlenen kadromuzda 2 doçent, 1 yardımcı doçent, 1 uzman hekim ve 1 araştırma görevlisi bulunmaktadır.




Kliniğimizde uygulanan belli başlı tedaviler;


Genel göz muayenesi,


Katarakt cerrahisi,


Retina hastalıkları ve cerrahisi (vitrektomi),


Glokom tedavisi (göz tansiyonu),


Şaşılık ve çocuk göz hastalıkları tedavisi,


Kornea hastalıkları ve kornea nakli,


Göz estetiği (Oküloplasti) ve üveit’tir.


Genel Göz Muayenesi 


Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi Göz Bölümü’ne başvuran hastalarımız güler yüzlü ve tecrübeli personelimiz tarafından karşılanır. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra tüm hastalarımıza göz teknisyenimiz tarafından otorefraktometre (bilgisayarlı göz ölçümü) ve bilgisayarlı göz tansiyonu ölçümü yapılır. Daha sonra hastalarımız hasta danışmanları tarafından muayene olacakları odaya alınırlar. Burada uzman hekimler tarafından hastaların şikâyetleri dinlendikten sonra görme seviyesi ve kırma kusuru belirlenir. Biyomikroskopik muayene yapılarak gözün dış ve iç katmanları incelenir. Son olarak göz dibi muayenesi ile gözün en arkasındaki retina tabakası incelenir ve muayene tamamlanır. Gerek görüldüğü durumlarda göze damla konarak gözbebeği büyütülür ve daha ayrıntılı göz dibi muayenesi yapılır.




Katarakt Cerrahisi (Fakoemülsifikasyon)


Katarakt göz merceğinin matlaşması ve şeffaflığını kaybetmesidir. Katarakt en sık yaşa bağlı gelişmekte olup tek tedavisi cerrahidir. Katarakt cerrahisinde en gelişmiş teknik fakoemülsifikasyon yani fako cerrahisidir. Cerrahiden önce ilk işlem göz içine takılacak merceğin numarasının hesaplanmasıdır. Bu ölçüm için kliniğimizde en son teknoloji IOLMaster cihazı kullanılmaktadır. Fako cerrahisinde göz damla ile uyuşturulur. Göz içerisine yaklaşık 2 mm’lik bir kesi ile girilerek ultrasonografik ses dalgalarıyla katarakt parçalanarak temizlenir. Son aşamada göz içerisine net görüşü sağlayacak yapay mercek yerleştirilir. Mercek göz içerisinde ömür boyu kalacağı için kalitesi çok önemlidir. Mercekler uzak görmeyi veya hem uzak hem de yakın görmeyi sağlayacak şekilde takılabilir. Kesi yeri çok küçük olduğu için dikiş konulmasına gerek kalmaz. Bu sayede iyileşme süreci çok hızlı ve konforlu olur.




Retina Hastalıkları ve Vitrektomi


Retina gözün en arka kısmında bulunan sinir tabakasıdır. Görüntünün elektrik sinyalleri halinde beyine iletilmesini sağlar. Retina hastalıklarının tedavisi hastalığın aşamasına göre farklılık gösterebilir. Sıklıkla lazer tedavisi ve cerrahi müdahale şeklindedir. Tüm retina hastalıklarının tetkik ve tedavisinin yapılabildiği kliniğimizde, retina hastalıkları tetkiklerinde kullanılan fundus anjiyografisi (FFA), optik koherens tomografi (OCT) ve göz ultrasonografi cihazları, diyabete bağlı kanamalar, retina damar tıkanıklıkları ve retinada oluşan yırtıkların tedavisinde kullanılan argon lazer cihazı da bulunmaktadır. Kliniğimizdeki argon lazer cihazı multispot (aynı anda çok sayıda atış yapabilme) özelliğine sahiptir. Bu sayede lazer tedavisi hem daha hızlı hem de ağrısız bir şekilde yapılabilmektedir. Diyabete bağlı ciddi görme kayıpları, retina dekolmanı, göz içi kanamalar, göz travmaları, makula deliği ve epiretinal membran cerrahisi gibi hastalıkların tedavisi vitrektomi ameliyatı (retina mikrocerrahisi) ile mümkün olmaktadır. Kliniğimizde en son teknolojik cihazlar ve konusunda uzman hekimler tarafından vitrektomi cerrahisi başarıyla uygulanmaktadır. Sarı nokta hastalığı ileri yaşta ciddi görme kaybı ve körlük sebeplerinin başında gelmektedir. Kliniğimizde sarı nokta hastalığının teşhis, tedavi ve takibi alanında uzman hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır. Sarı nokta hastalığı kuru ve yaş tip olarak ikiye ayrılır. Kuru tipte antioksidanlar ve vitamin kombinasyonu kullanılır. Yaş tipte lazer veya göz içine ilaç enjeksiyonu tedavileri uygulanır.




Glokom (Göz Tansiyonu)


Glokom halk arasında göz tansiyonu veya kara su olarak da bilinen ve görme sinirinde hasara yol açarak görme kaybı yapan bir hastalıktır. Hastalık erken evrelerde şikayete yol açmaz ve ancak ileri düzeyde hasar oluşunca hasta tarafından fark edilir. Meydana gelen sinir hasarının geri dönüşü olamamaktadır. Bu yüzden glokom hastalığının erken belirlenmesi çok önemlidir. Bunun için gerekli olan şeyler tecrübe ve teknolojik yönden üstün cihazlardır. Kliniğimizde glokom hastalığının teşhisi için en son teknolojik pakimetri (kornea kalınlık ölçümü), OCT (sinir lifi incelemesi) ve görme alanı tetkik cihazları bulunmaktadır. Ayrıca kliniğimizde glokomun lazer ile tedavisinde başarıyla uygulanan SLT (selektif lazer trabeküloplasti) cihazı bulunmaktadır. Kliniğimizde glokom tedavisinde uygulanan tüm cerrahi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.




Pediyatrit Oftalmoloji ve Şaşılık


Çocuk muayenesi rutin olarak doğumdan hemen sonra, 1 yaşında, 3 yaşında ve ilkokul öncesi mutlaka yapılmalıdır. Kliniğimizde çocuk muayenesinin hem daha kolay hem daha doğru yapılmasını sağlayan PlusOptix cihazı bulunmaktadır. Bu cihaz sayesinde tek bir ölçümle gözün kırılma kusuru ve kayma derecesi ölçülebilir ve aynı zamanda görüntüleme alınabilir. Bu cihazın bir diğer avantajı ise göze damla koymaya gerek kalmadan kırılma kusurunun ölçülebilmesidir. Bu sayede çocuğa rahatsızlık vermeden kısa sürede muayene yapılır. Kliniğimizde ayrıca şaşılık tedavisi ve cerrahisi ile göz tembelliğinin tedavisi de yapılmaktadır.




Okuloplastik Cerrahi (Göz Estetiği)


Göz kapağındaki yapısal bozuklukların, göz torbalarının giderilmesi ve göz yaşı kanal tıkanıklığı operasyonları, protez göz ameliyatları da kliniğimizde yapılmaktadır.

BÖLÜMLERİMİZ
Adres: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, 65000, Kampüs / VAN
Telefon: 0 850 305 65 65
E-Mail: hastane@yyu.edu.tr